Wij zijn iedere dag open van
11:00 tot 15:00 en 17:30 tot 22:00.

De keuken is van 11:30 tot 14:30 open
en van 17:30 tot 22:00.

We zijn gesloten in het weekend,
op alle feestdagen en natuurlijk ook
tijdens de Gentse Feesten!

Een rondleiding door Eetkaffee De Lieve

Voorgeschiedenis

Eetkaffee De Lieve werd in 1984 te Gent opgericht. In het begin was er alleen een weekextraatje (een schotel voor de hele week). Tijdens de periode 1987-1999 werd het menu uitgebreid, de naam was toen: "Restaurant de Lotus". In 1999 veranderde de naam in Eetkaffe De Lieve en werden er dagsuggesties voorgesteld. De nieuwe naam benadrukt de gezellige sfeer die u bij ons kan ervaren.

Het team

Zaakvoerders Ivan en Carla vormen samen met vier vaste werknemers, Kumar, Inge, Joke en Pascal, al jaren een een hecht team. Zij zijn ondertussen meer dan collega's van elkaar geworden en bezorgen u zo een familiegevoel.

Ruimtes

Het eerste wat u van onze zaak ziet, is de benedenzaak: deze ruimte biedt plaats aan veertig mensen en is ingekleed als retro taverne. Onze bovenverdieping is een verbruikersruimte met bordeauxtinten waar een dertigtal personen terecht kunnen. Op ons terras kunnen wij een vijfentwintigtal mensen ontvangen.

U bent steeds welkom in onze zaak om er een spetterende avond van te maken. 

Een beetje Escoffier

De Franse chef-kok Auguste Escoffier ,die bekend stond om zijn culinaire genialiteit, is de inspiratie van onze menu. U kan bij ons de lekkerste, klassieke Franse keuken komen proeven!

Met grote trots kunnen wij u ook een selectie van goede wijnen aanbieden. De zaakvoerder heeft al deze wijnen voorgesmaakt en ontdekt voor u vaak nieuwe wijnen en collecties!